maandag 5 juni 2017

Open-Klooster-Weekeinde 10 en 11 juni 2017


Het Missieklooster Heilig Bloed is eigenlijk altijd open! U bent daarom van harte uitgenodigd om


-          Deel te nemen aan de Eucharistievieringen. Op zaterdagen en zondagen, dus ook dit weekeinde, zijn die om 09.30 uur, Nederlandstalig. Om 09.15 luiden de klokken, dat is een goede tijd om aan te bellen. Gezien het feit dat de kapel inpandig is en op de eerste verdieping kunt u niet halverwege  de H. Mis binnenkomen.

-          Deel te nemen één van de gebedstijden, bijvoorbeeld de Vespers (=avondgebed). Wij, de Missiezusters van het Kostbaar Bloed, zijn een meertalige gemeenschap. We wisselen de talen tijdens de gebeden af, en op 10 juni begint de Duitstalige week. Wilt u graag eens in het Nederlands meebidden? Kom dan naar de Lauden op 10 juni (07.15 uur). Graag even aanmelden! U kunt ook op een andere dag naar de vespers komen tijdens een oneven (= Nederlandstalige) week. Even van tevoren melden!

-          Deel te nemen aan één van de rondleidingen. Het hele jaar door zijn er rondleidingen; groepen kunnen een rondleiding afspreken via www.brabantsekluis.nl  en op http://www.brabantsekluis.nl/activiteitenkalender/ staan altijd de actuele data van de ‘open rondleidingen’. Op 10 juni zijn de rondleidingen om 13.00 uur (is al vol) en 15.00 uur. Op  11 juni zijn er rondleidingen om 10.30 uur en om 13.00 uur.

-          Een bezoek te brengen aan de Kloostertuin. Via de Herberg de Brabantse Kluis loopt, door de stal van het jongvee, de wandelroute door de kloostertuin. U kunt ook de prachtige Lourdesgrot uit 1907 bezoeken. In de Lourdesgrot is een Heilig Hart-grot, waar u een kaarsje aan kunt steken. Ter ere van de Open Kloosterdag mag u gedurende dit weekeinde ook langs de Kruisweg naar het kloosterkerkhof wandelen.

-          Op zaterdag 10 juni en op zondag 11 juni 2017 is er van 13.00-16.00 inloopmogelijkheid in de zaal (ingang via binnenplaats klooster, let op de aanwijzingen). Hier kunt u op een bezinnende manier meer over het leven van de Missiezusters van het Kostbaar Bloed ervaren!

De tuin is rolstoel- en rollatortoegankelijk, de grot ook. Helaas geldt dat niet voor de rondleidingen en voor de zaal. Het klooster in Aarle’s Broek is verhoogd gebouwd, u moet tien treden op.

Groepen met minder valide deelne(e)m(st)ers kunnen een aparte afspraak maken via www.brabantsekluis.nl de Brabantse Kluis, afdeling reserveren, voor een powerpoint of, als het kleine groepen betreft, voor een aparte rondleiding. In verband met het formaat van de lift kunnen dergelijke rondleidingen alleen met kleine groepen! Hebt u een rollator maar kunt u wel tien treden op? Dan is deelname aan een reguliere rondleiding wel mogelijk.

Op www.openkloosterdag.nl vindt u informatie over alle kloosters die een programma hebben in dit weekeinde. Het is dus ook een tip om juist in dit weekeinde een klooster te bezoeken waar u normaal niet makkelijk binnen komt; en dan een afspraak te maken voor een rondleiding of iets dergelijks op een andere dag in ons klooster!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten