zondag 1 januari 2017

Zalig Nieuwjaar!

Na zoals gebruikelijk letterlijk het oude jaar te hebben uitgeluid door om 12 uur 's nachts het Te Deum te zingen in de kapel en de klokken te luiden, gingen we met een aantal zusters, traditiegetrouw, naar boven, om vanaf het dak het vuurwerk even te bekijken.
De horizon lichtte in oranje-rood op, met hier en daar wat groen, maar meer was er niet te zien! Dus, dit jaar geen foto.
Eigenlijk bizar, hoog siervuurwerk in de mist. Misschien is het een idee om volgende keer mínder geld aan vuurwerk uit te gaan geven in plaats van meer? En dan het verschil aan een goed doel te geven...
Zoals beloofd ook even de stand van zaken voor ons goede doel in de Kersttijd - dit jaar is de opbrengst van de collecte en de inhoud van de grijze bus naast de kapeldeur voor onze zusters in de Soedan, die zich daar onder moeilijke omstandigheden staande houden, en onderwijs en verpleging verzorgen in een dorpje in de buurt van de grens.

De stand van nu is 462,52 euro - waarvan ruim een kwart afkomstig is van een groep in de Brabantse Kluis, die letterlijk 'de pet liet rondgaan' om het bedrag wat op te hogen!

De Kersttijd is nog niet voorbij, de wijzen uit het oosten zijn nog niet gekomen, dus het is nog niet de eindstand, maar we willen de gulle gevers zoals beloofd toch alvast een tussenstand geven, en hartelijk danken!

Zalig Nieuwjaar wensen u
de Missiezusters van het Kostbaar Bloed

Geen opmerkingen:

Een reactie posten