donderdag 8 december 2016

Bericht uit Kenia deel 5 - Klooster(s) op stelten

Er is heel wat gebeurd!
Eerst stond half november alles op stelten vanwege het vormsel. Ruim 800 (!) wachtten vol verwachting op de bisschop die eens in de twee jaar komt. Na afloop kreeg iedereen die nu eindexamen doet een speciale zegen.


in Bikira Maria - tijdens de afsluiting van het studiejaar
En onlangs is in Bikira Maria Catechetical Centre het studiejaar afgerond met een feestelijke Eucharistieviering - en een zending voor iedereen die het jaar heeft afgerond. Zo'n jaar is een beetje te vergelijken met een geloofscursus voor werkers in het pastoraat, alleen dan intensiever!
En natuurlijk was het heel feestelijk en stond het klooster op stelten. Ook elf aspiranten sloten de cursus af, dus dat is een grote groep jonge mensen!

Kort daarna op reis; eerst naar Nairobi. Onderweg zagen we in de verte een groep zebra's, genietend van de vrije natuur.


Terwijl je dit leest heeft het klooster nog een keer op stelten gestaan, want op 8 december is een Mariafeest... en op die dag vieren heel veel zusters hun jubileum, en een aantal zusters, waaronder ook ik, vernieuwen op die dag hun geloften. Als je dit leest, is dat feest al weer achter de rug!
En binnenkort... ga ik weer op reis, nu naar Tanzania. Als missiezuster gaan we daarheen waar nodig. En internationaal...!


Mijn nieuwe werkplek zal zijn in Arusha, ongeveer in het midden/ noorden van Tanzania. Daar zal ik in de parochie en op de school helpen. Op de kaart kun je zien dat er meer dan genoeg mogelijkheden zijn voor een uitstapje. Dus van harte welkom, Karibu sana!

Zr. Liesbeth Maria cps

Geen opmerkingen:

Een reactie posten