zondag 14 augustus 2016

Bericht uit Mozambique deel 1

op weg naar de parochiekerk


parochiekerk (basiliek) NamaachaMomenteel neem ik deel aan een internationale bijeenkomst in Mozambique. En van verschillende kanten kreeg ik natuurlijk vragen - om een bericht, foto's, een beschrijving hoe het daar is, foto's van het klooster en de omgeving en het werk van de zusters.
Nou, in een bijeenkomst ben je druk bezig. Dus een echt uitvoeriger bericht zal moeten wachten. Iets over enkele projecten waarbij onze zusters meewerken stond al in het vorige blogbericht van eind juli, voordat ik vertrok.
De interessantste vraag die ik sindsdien kreeg was eigenlijk 'Waarom moet je zo ver weg voor de bijeenkomst? Kan dat niet in Europa?"
Ja, natuurlijk kan het in Europa. Maar we zijn een internationale congregatie, en als het in Europa is, dan moeten er toch veel meer zusters ver reizen, dat is niet logisch. Van de deelneemsters zijn er drie van het noordelijk halfrond. We zijn met twaalf. Tel maar uit hoeveel er dus ver moesten reizen dit keer!
Het klooster ligt ruim twintig minuten lopen van de parochiekerk. Dat is niet ver, en het is een prima (zand)weg. Dus toch al even een paar foto's.
De grootste uitdaging is water. Daarover zal ik het de volgende keer wat uitgebreider hebben. Bid intussen maar mee om regen.... dat wat in Nederland te veel valt, valt hier echt te weinig. Het is een vreemde gewaarwording wel internet te hebben, maar niet zomaar water.
Tot een volgende keer, met groeten uit Mozambique!Geen opmerkingen:

Een reactie posten