woensdag 8 juni 2016

Juni Watermaand! En toch... droogte.

Wat heeft de Kloosterbinnenplaatsrommelmarkt nou met juni - watermaand te maken?
Echt niet alleen het feit dat er precies dat weekeinde andere activiteiten zijn, waaronder in Beek en Donk, die met water te maken hebben. Er is bijvoorbeeld een soort water-hindernisbaan op het Piet van Thielplein in Beek en Donk... en er zijn meer activiteiten, zoals de Open Tuinendag. Dat heeft niet echt met water te maken - behalve dan dat de tuinen wel water nodig hebben. En de mensen die de fietstocht langs de tuinen gaan doen kunnen beter ook water meenemen.
Er staat een leuk zinnetje in de tocht, namelijk na tuin 13: "Langs klooster weg vervolgen, Kloosterdreef, 2,2 km."
Even afstappen mag ook! De kloostertuin staat niet in de route, omdat de wandelroute door de kloostertuin altijd open is, dus niet alleen speciaal voor de open tuinendag. Hij is nu wel heel mooi. Altijd te bereiken via de Brabantse Kluis door de stal links.

Je komt dit weekeinde dan echter langs de kloosterbinnenplaatsrommelmarkt! Stap even af en kom een wafel met kersen eten, zou ik zeggen. Kopje koffie erbij... en misschien nog wat leuke hebbedingetjes, er is genoeg wat op een bagagedrager past...

Maar nu nog even terug naar de eerste vraag. Wat heeft onze rommelmarkt met water te maken? Heel simpel... er is hongersnood in Zimbabwe. Het is namelijk heel droog, en er is dringend water nodig, want als oogsten uitblijven wordt de situatie nog dramatischer.
In februari was dat in Nederland in het nieuws. Maar het is nog steeds nieuws...

Helpt u onze zusters in Zimbabwe mee de mensen daar te helpen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten