zondag 19 juni 2016

Alweer een week geleden...

De restanten van de rommelmarkt zijn opgeruimd, de voorraden aardewerk zelfs weer aangevuld - de tijd gaat snel. We hebben bruto 4.606,62 euro aan rommelmarktinkomsten gehad, een mooi bedrag! Hartelijk dank iedereen...
Veel aan kosten hadden we niet, dankzij de vele vrijwilligers. Hartelijk dank speciaal ook iedereen die heeft meegeholpen. De kosten die er nog af moeten zijn bijvoorbeeld 300 eieren, meel, kersen... de wafels zijn goed verkocht.

Zo tussendoor hoorden we al wat vragen:
"Waarom was het dit keer niet in het klooster zelf?"
Het antwoord hierop is eenvoudig: omdat we een kloosterbinnenplaatsrommelmarkt wilden organiseren. Dat is inderdaad buiten. Als je iets binnenskloosters organiseert, heb je veel meer mensen nodig. En na afloop veel poetswerk ook nog. Wilt u het klooster een keer van binnen zien? Vraag dan bij de Brabantse Kluis naar de mogelijkheden voor rondleidingen. Rondleidingen beginnen altijd bij de Brabantse Kluis in de hal, want dat is het oudste gedeelte van het klooster-boerderij-complex.

"We hadden meer zelfgemaakte dingen verwacht!"
Dat kan. Maar dit keer was het ook geen fancy-fair. Het was een rommelmarkt. Toch was er ook handwerk, voor wie echt goed heeft gekeken.

"Jammer dat het een beetje in het water viel."
Die opmerking heb ik echt gehoord, maar het klopt niet. Het viel niet in het water. Vrijwel de hele zaterdag was droog, en vaak was het zelfs zonnig. Op zondag werd het pas halverwege de dag echt slecht weer. Maar dat had ook leuke kanten. De waterfluitjes bij de aardewerk-kraam deden het prima met regenwater! Het meeste was in tenten. En met de techniek van tegenwoordig zijn buien voorspelbaar en af te wachten, dus veel mensen maakten van de gelegenheid gebruik om even een kopje koffie te drinken. Het was zondag inderdaad veel minder druk dan zaterdag, maar alles bij elkaar is ook de zondag niet in het water gevallen.

"Wanneer is de volgende rommelmarkt?"
Dat plannen we nooit lang van te voren. Gemiddeld hebben we nu elke paar jaar een rommelmarkt gehad. Maar ook zonder rommelmarkt kunt u meehelpen met goede doelen... en voor wie bijvoorbeeld op zoek is naar het aardewerk of de rozenkransen - dat is gewoon te koop in het winkeltje in de bovengenoemde Brabantse Kluis. Bent u op zoek naar iets wat niet in het winkeltje te vinden is? Neem dan even contact op via het contactformulier of vraag ernaar in het winkeltje.

Aardewerk fluitjes vogels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten