zaterdag 16 april 2016

Roepingenzondag

Het affiche van Roepingenzondag 2016 laat een prachtige icoon zien van Maria, Moeder van Barmhartigheid. De werken van Barmhartigheid zijn op de icoon terug te vinden, wat prachtig past bij het Jaar van Barmhartigheid wat nu bezig is:

Hij hééft oog voor mij... en voor jou.
Op de zondag waarop we het evangelie van de Goede Herder horen in de Eucharistieviering is het roepingenzondag. Kom je ook naar één van de vele Eucharistievieringen vandaag? Het is de moeite waard er een stuk voor te moeten fietsen of rijden... of lopen, natuurlijk.

In 'roeping' zit het woord 'roep'. Net zoals in 'beroep' het woord 'roep' zit. Toch denk je normaal gesproken niet echt aan roeping als je het over je beroep hebt. Het kan natuurlijk samengaan: ik ervaar mijn werk als een roeping, als mijn taak, mijn opgave in het leven.
Ook de manier waarop je je leven invult, vorm geeft, kun je als je roeping ervaren. Zo is het leven als religieuze een roeping. God roept! Heel concreet. Hoe geef je Hem antwoord?

http://www.rkkerk.nl/info.php?id=2752 Hier vind je meer informatie, bijvoorbeeld ook de boodschap van de Paus voor deze roepingenzondag.
http://heiligjaarvandebarmhartigheid.eu/roepingenzondag-2016-want-hij-had-oog-voor-mij/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten