zondag 4 oktober 2015

Terugblik op de zomer

De herfst is weer begonnen. De prachtige oude eikenbomen in de kloostertuin beginnen al te verkleuren, maar het weer is nog prachtig. Ideaal om een wandeling in de kloostertuin te maken, maar het herinnert ook aan de zomer. Tijd voor een terugblik op de zomer! Want ja, er is altijd wel wat te doen...

Bij de rondleidingen, via de Brabantse Kluis aan te vragen,  is dat ook één van de vaak terugkerende opmerkingen: "Wat gebeurt hier veel, dat wisten we helemaal niet!". De rondleidingen zelf horen daar ook bij, natuurlijk. In de zomer waren dat vooral veel familie-uitstapjes. Schoolklassen komen meestal in het najaar en het voorjaar, personeelsuitstapjes en dergelijke vaak aan het begin van de zomer.

Maar ook andere uitstapjes, rondleidingen en bijeenkomsten vinden plaats - zo mochten we het laatste weekeinde van september het kinderkoor en de misdienaars van de Parochie Heilige Oda verwelkomen. Dat werd een prachtige dag, met een hele grote groep kinderen. Het weer werkte ook goed mee!

Meer foto's en een verslag zijn hier, op de website van de parochie H. Oda, te zien


Verder teruggaand in de tijd komen we bij een andere feestelijke gebeurtenis, namelijk het professie-jubileum van twee zusters, die op 12 september maar liefst 60 en 65 - jarig professiejubileum vierden.Het was een groot feest, en het weer was zo mooi dat het moeilijk bleek om de grote groep in de kapel op de foto te krijgen. Daar staat tegenover dat onze prachtige ramen goed op de foto te zien zijn!

Nog een beetje verder terug, in augustus, komen we bij de zomerkampen. De twee kampen, één voor jongens en één voor meisjes, hadden helaas deels wat minder mooi weer, maar het waren geslaagde weken, waarbij ook goed gebruik werd gemaakt van de zaal van het klooster. Hier, op de website van de ZaterdagMiddagClub, zijn foto's van de zomerkampen te zien.Het is natuurlijk maar een kleine greep uit alle gebeurtenissen van de afgelopen maanden! Natuurlijk waren er ook weer meeleefdagen, er waren groepen in de zaal die een dag of weekeind voor bezinning of stilte kwamen doorbrengen... bezoekers, zusters-op-doorreis... teveel om op te noemen!

Nu is het intussen oktober, en in oktober zullen er minder rondleidingen zijn, omdat we in huis eerst een retraite, en daarna een bijeenkomst van zusters uit verschillende landen hebben. Maar daarover vertel ik een volgende keer meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten