vrijdag 26 juni 2015

Week Gebedsketen

Dit jaar, het jaar 2015, is door Paus Franciscus uitgeroepen tot het Jaar van het Godgewijde leven. Hier en daar wordt het ook Jaar van het Religieuze Leven genoemd.
En in dit jaar geven de verschillende kloosters, de verschillende religieuze gemeenschappen in Nederland,
telkens een week lang het stokje aan elkaar door - voor een heel bijzondere week in dit jaar. Natuurlijk bidden al die kloosterlingen in al die verschillende soorten kloosters gewoon iedere dag, meerdere malen per dag, zoals altijd. En er zijn méér kloosters dan weken in Nederland, dus zijn het meestal twee of zelfs meer kloostergemeenschappen per week in deze gebedsketen - of gebedsketting.

Alle kloosters hebben in het begin van het jaar dezelfde kaars gekregen. Die kaars hebben wij in het begin van het Jaar van het Godgewijde Leven al feestelijk aangestoken. Maar deze week gaat de kaars bijzonder aan, en bidden we nog meer dan anders vooral voor mensen die op zoek zijn naar God, en Hem zo ver weg zoeken, of op een kruispunt staan, en niet weten welke beslissing te nemen in het leven.

'Onze' week loopt van zondag de 28e juni tot en met 4 juli 2015. En in deze week zullen we elke dag een kort berichtje plaatsen op deze blog, over deze week, waarom wij juist deze week hebben gekregen, over ons leven, gebed en werk...

Op de site Godgewijdleven.nl vindt u meer informatie over deze gebedsketting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten