zondag 28 juni 2015

week gebedsketen - zondag 28 juni

Missieklooster Heilig Bloed
Vandaag is 'onze week' in de gebedsketen van het Jaar van het Godgewijde Leven. Samen met nog een ander klooster in Nederland, want, in Nederland zijn meer kloosters dan weken. Wat natuurlijk heel mooi is!
Gisterenavond, op de vooravond van de zondag, hebben we net als vanmorgen dit meegenomen in het gebed, en wel heel bijzonder tijdens de voorbeden.

Juist in deze tijd waarin velen te lijden hebben onder wanhoop en angst bidden wij dat mensen telkens opnieuw de tekenen van hoop, die er ook zijn, mogen zien, en vooral, dat wijzelf, dus ja, ook jij, tekenen van hoop mogen zijn. Dat wij allen moedig kunnen zijn als dat nodig is, angst kunnen overwinnen, en open staan voor de hoop, en de kleine en grote vreugden van alledag. Dat dóór wanhoop en verdriet heen vreugde en toekomstperspektief moge opbloeien, daar, waar nodig.
Dat steeds opnieuw weer mensen mogen opstaan die hun hart open stellen voor Gods liefde, en zo in hun omgeving een bron van vreugde en hoop mogen zijn.

Bid je met ons mee? Dat kan heel concreet tijdens onze Eucharistievieringen en onze gebedstijden, en dat kan natuurlijk ook op afstand, want gebed kent geen grenzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten