zondag 4 januari 2015

Drie KoningenJa, ze zijn er, de wijzen die hun gaven zijn komen brengen. Of het er drie zijn geweest, of het koningen waren, en of ze Caspar, Melchior en Balthasar heten - we weten het niet. Dat is ook niet belangrijk. Wat we wel weten is dat de wijzen kwamen en hun gaven brachten.
Wierrook, myrre, goud.
Er bestaat ook een verhaal van een vierde wijze die edelstenen wilde brengen, maar telkens onderweg achterbleef - omdat hij mensen in nood hielp, overal waar hij kwam. Onderweg. Hij kwam uiteindelijk ook aan, maar niet bij de kribbe, en ogenschijnlijk zonder gave, want hij had geen edelsteen meer over aan het einde van zijn weg. Hij leek zijn doel niet te hebben bereikt - en pas op het allerlaatste bleek dat hij juist wel zijn doel had bereikt. Elke edelsteen, gegeven aan een mens in nood, was ook een gave aan Jezus.

Hoe brengen wij onze gaven? Onszelf? Wat nemen wij mee naar de kribbe, naar Jezus, nu, en in de komende tijd?

 http://www.katholiekgezin.nl/pdf/huiszegen2015.pdf
 (klik op de afbeelding voor de PDF-versie van de huiszegen, 
klik voor meer informatie op de link erboven, het woord "Huiszegen".)

Het klopt, wij hebben vandaag deze kaart nog niet opgehangen. Normaal gesproken doen we dat inderdaad direct na de Eucharistieviering op Driekoningen, wat in Nederland meestal de zondag vóór zes januari is. Want eigenlijk is de 6e de echte datum van het feest.
We hebben vandaag wel Drie-Koningen gevierd. Maar we zijn ook naar Lieshout gegaan, want vandaag is de nieuwe parochie, de parochie Zalige Pater Eustachius van Lieshout, tot stand gekomen. De Eucharistieviering in Lieshout was heel mooi, en de huiszegen, die komt gewoon op 6 januari aan de beurt. U kunt de kaarten hier zelf printen, met dank aan de website www.katholiekgezin.nl.

De toekomstige website van de parochie is nog niet helemaal klaar, dat is duidelijk, maar hij is al bereikbaar: http://www.eustachiusparochie.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten