zaterdag 4 oktober 2014

Week van het Katholiek Onderwijs

Van 6 t/m 10 oktober 2014 is de Week van het Katholiek Onderwijs.

En er zijn leuke lesbrieven uitgekomen. Eén ervan (onderbouw basisonderwijs) gaat over dierendag: het feest van Sint Franciscus. Persoonlijk vind ik, zr. Madeleine dus,  het eigenlijk jammer dat er bij de lesbrieven "onderbouw", "middenbouw" en "bovenbouw" staat - ik zou zeggen, negeer het gewoon, want de lesbrieven zijn veel breder te gebruiken, en met hier en daar wat aanpassingen ook prima in het voortgezet onderwijs bruikbaar.
Dat geldt ook voor de links waarnaar verwezen wordt. Kijk maar eens rond op de volgende pagina's, als je lesmateriaal zoekt:

www.venstersopkatholiekgeloven.nl
http://www.feestweetwatjeviert.nl/ (met digibord-module!) (en een feestdagen-quiz, hoewel de "makkelijke vragen" niet voor iedereen makkelijk zullen zijn. Je kunt ook je naamheilige opzoeken.)


Gastlessen

Precies in de week van het Katholiek Onderwijs gaat Zr. Madeleine naar diverse scholen om gastlessen te geven. Lang niet al die scholen zijn katholieke scholen trouwens. Maar eerlijk gezegd is het toeval dat deze gastlessen juist in deze week vallen. Hoewel, toeval?
Toeval is je immers toe-gevallen. Een geschenk...

Nog een paar leuke links voor lessen:
Bouwplaten en zo, klik hier  
Webquest kathedraal klik hier
Mini-pad kloosters - wel erg gericht op kloosters in de Middeleeuwen natuurlijk, toch staan er leuke dingen bij. 

Boeiend is dat intussen de gezinssynode begonnen is in Rome. Die gaat langer door dan de Week van het Katholieke Onderwijs. De afsluiting van de gezinssynode is op 19 oktober. Meer weten? Dat kan bijvoorbeeld hier.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten