maandag 1 september 2014

Opening van het studie-jaar... onder andere!

Het is, terwijl ik dit schrijf, alweer september, en de herfst is duidelijk begonnen.
Dit laatste weekeind van augustus was het druk in het klooster - en het wordt voor de bezoekers alweer gevaarlijk om onder de oude eikenbomen te parkeren!
Afgelopen vrijdag was er een grote groep, want het was de opening van het nieuwe studiejaar van de opleiding tot permanent diaken en de geloofscursussen van het Bisdom van 's-Hertogenbosch. Er staat een stukje (met foto's) op de website van het St. Janscentrum - de bovenstaande foto komt daar ook vandaan.

wandelingen

Maar deze zomer is er nog veel meer gebeurd. Vele kloostertuinbezoekers genoten van de kloostertuin en de wandelingen in de omgeving, en de wandelroute "recht en orde", eigenlijk geen nieuwe route, hij bestaat al een tijdje, wordt steeds bekender en dus ook vaker gelopen. Net als "Pak de Biezen" is de route bewegwijzerd, dus ook te lopen zonder folder - al staan er wel leuke weetjes in de folder. Beide routes hebben als voordeel dat ze af te korten zijn, en je dus kunt kiezen tussen langere en kortere wandelingen.

Jubilea

Deze zomer waren er bovendien een aantal kloosterjubilea. Zusters die hun gouden- of diamanten professiejubileum hebben gevierd. Hieronder een kleine impressie van de verschillende jubileum-vieringen!

2014 zomer - jubilea in Missieklooster

Voorbeden

En, door dat alles en met dat alles en tijdens dit alles nemen wij altijd, zoals beloofd, de gebeden die in de Lourdesgrot in de kloostertuin opgeschreven worden, mee in ons gebed. Elke dag bidden wij voor de mensen die om ons gebed vragen - voor de #WeAreN vervolgde christenen, maar ook voor de mensen dichtbij die er niet altijd om zullen vragen maar ons gebed wel hard nodig hebben. Tijdens de Eucharistie-viering, maar ook tijdens de Lauden (ochtendgebed) en de Vespers (avondgebed). En tussendoor bij de Aanbidding in de kapel...
Wij nodigen u ook uit om met ons mee te bidden, voor de mensen dichtbij en ver weg die dit gebed zo hard nodig hebben. Voor vrede in de wereld, vrede tussen de mensen, vrede in onze eigen harten...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten