vrijdag 1 augustus 2014

Vlindertelweekeind

Dagpauwoog
Het is een prachtige zomer, en zoals vorige jaren doen wij ook mee met het tellen van vlinders. Dat is best lastig, maar we weten intussen wel de favoriete plekken. De kloostertuin is een paradijs, niet alleen voor de zusters en de bezoekers van Herberg de Brabantse Kluis, maar ook voor vlinders, bijen, vogels...
Wil je ook een keer door de tuin wandelen? Ga dan via het terras van  Herberg de Brabantse Kluis door de stal naar de tuin, en volg de bordjes van de wandelroute.

groot koolwitje

Of je nu ver weg op vakantie gaat, helemaal niet op vakantie kunt, of in de eigen achtertuin of op een balkon bent, vaak  zijn mooie stukken natuur of zelfs een balkonplantenbak of plantsoen helemaal niet zo ver weg en vol  leven. De wereld is vol wonderen; staan wij stil genoeg om de vlinders, de bijen, de wolken, de natuur te zien, werkelijk te zien, echt waar te nemen? Of haasten we ons door de dag en gaat dit moois aan ons voorbij?

Vakantie wil ook zeggen: "Vacare Deo". Vrij worden van haast, vrij worden voor God... weer werkelijk waar te nemen wat er om me heen is. Daarvoor hoef je eigenlijk niet eens met vakantie. Meedoen met het vlindertelweekeinde dit weekeinde is al een goed idee, je gaat echt bewust zoeken en kijken!

www.vlindermee.nl geeft ook een duidelijke vlinderkaart (en hulp als je een vlinder echt niet herkent. Met dank aan de vlinderstichting!)

Kleine Vos - die trouwens ook veel van pruimen houdtOranje Zandoogje

Een nachtvlinder die overdag ook actief is: de Gamma-uil!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten