maandag 5 mei 2014

wandelen bij het klooster en de Brabantse Kluis


Meimaand... het is een maand die begint met herdenking, maar het is ook de Maria-maand. Bovendien is er de mei-vakantie, en is het ook nog mooi weer.
Inmiddels is de wandelroute 'Pak de Biezen' geopend! En de route begint bij de Brabantse Kluis, allereerst ga je door het oostelijk kloosterlaantje - en aan het einde van het kloosterboerderijterrein ga je dan vanzelf het natuurgebied in. Het is echt prachtig, goede schoenen zijn wel een aanrader. Blote benen niet. Er is een korte en een lange route.

Link naar de foto's in de MooiLaarbeek krant!

En zoals iemand al scherp opmerkte: wie het informatiebord goed heeft gelezen, weet precies wat ik altijd vertel aan het begin van elke klooster-rondleiding! Dus die weet hoe dat zit met het klooster, de kloosterboerderij, de Brabantse Kluis! Een rondleiding blijft dan toch wel interessant natuurlijk, maar als ik merk dat bij volgende rondleidingen iedereen dit al weet, spaart dat veel tijd, dan kunnen we in plaats van de gebruikelijke inleidende wist-je-dat-vragen al gelijk door naar nog-veel-interessantere-want-persoonlijkere-vragen.... ik ben benieuwd!

Het lijkt me ook schitterend om deze route in verschillende jaargetijden te lopen, en op verschillende tijden van de dag. Maar nu ben ik al prachtige vlinders en vogels tegengekomen, en ook al het één en ander aan muggen...

Het is trouwens wel heel boeiend zo te wandelen en juist op deze zondag een wandelroute te openen. Want zondag was het evangelie dat van de leerlingen van Jezus die terugwandelden van Jeruzalem richting Emmaus, en onder elkaar spraken over wat er vóór Pasen was gebeurd. Zij begrepen het niet. Een derde wandelaar kwam erbij, en zij spraken over alles wat er was gebeurd...
en pas in Emmaus, bij het breken van het brood, herkenden zij Jezus.Geen opmerkingen:

Een reactie posten