dinsdag 27 mei 2014

Vertrouwen

 

Iemand vroeg: hoe kan ik God vertrouwen? Vaak lijkt het of God niets zegt of vind ik het moeilijk om te luisteren. 
Dat heeft me aan het denken gezet. Het is echt niet altijd makkelijk om God te vertrouwen, toch blijf ik het elke keer doen omdat het me uiteindelijk gelukkig maakt. Wat mij helpt zijn een aantal dingen:


  • elke dag even stilstaan bij wat er gebeurd is die dag, waar heb ik God aan het werk gezien en waarvoor ben ik het meest dankbaar?
  • Telkens opnieuw Ja zeggen tegen Gods plan, ook als je niet precies weet wat dat plan is. Als iets je totaal ongelukkig maakt en je al van alles hebt geprobeerd om het te veranderen en dat is niet gelukt dan is de kans groot dat God een ander plan met je heeft. Hij wil dat je gelukkig wordt! Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er nooit dingen mis gaan en dat je je altijd helemaal geweldig voelt. Diep van binnen weet je: en toch is dit de goede weg.
  • Bewust loslaten als je merkt dat God iets anders van je vraagt. Dan laat je zien dat je Hem vertrouwt en Hij beschaamt dat niet: meestal komt er in de plaats van wat je hebt losgelaten iets dat veel mooier is.
  • Lees Bijbelteksten over vertrouwen, en sta eens stil bij de woorden die je echt raken. Bijvoorbeeld Psalm 139, als God ons zo goed kent dan kunnen we ook erop vertrouwen dat Hij ons helpt en er voor ons is. Ook als we dat niet altijd zo voelen, Hij weet precies wat je nodig hebt. 

1 opmerking: