zaterdag 26 april 2014

open kloosterdag


Ingang Lourdesgrot kloostertuin Missieklooster
 Op 10 mei 2014 is het Open Kloosterdag. Zowel in Nederland als in Duitsland! Net als voorgaande jaren - gemiddeld vindt het elke twee jaar plaats - krijgen wij nu ook regelmatig vragen: "Zijn jullie dan ook open, en wat is jullie programma?"


Wij zijn altijd open. Niet alleen maar op open-kloosterdag. Maar we hebben geen apart programma op open-kloosterdag. Iedereen is van harte welkom zoals altijd bij de Eucharistieviering en rondleidingen kunnen worden afgesproken via de Brabantse Kluis. De rondleiding voor 10 mei is al volgeboekt.
Een open-kloosterdag-met-open-rondleidingen bleek in het verleden gewoon niet te werken; ook afgelopen september met het 5-jarig jubileum van de Brabantse Kluis zagen we dat weer! Ruim 500 mensen konden we toen kort even mee naar binnen nemen, maar een echte rondleiding was dat nauwelijks, en vele anderen moesten we teleurstellen. Het is gewoon handiger om apart een rondleiding af te spreken, dat kan het hele jaar door.

De kloostertuin is ook altijd open! En dat is heel gemakkelijk, want daar heeft u natuurlijk geen afspraak voor nodig. Gewoon even door de Brabantse Kluis, linksaf door de stal en dan rechtsaf de kloostertuin in, de wandelborden volgen; dan komt u vanzelf bij de Lourdesgrot, waar u trouwens ook in kunt.


Tip: meer informatie over deelnemende kloosters:
open kloosterdag in Nederland - Tag der offene Klöster Deutschland


Geen opmerkingen:

Een reactie posten