dinsdag 23 juli 2013

Zomer

Deze zomer vraagt gewoon om een foto!

Missieklooster Heilig Bloed in de bloemetjes gezet.


Zoals voorbijfietsende Brabantse Kluis- bezoekers (en natuurlijk de kloosterbezoekers) niet zal zijn ontgaan: het kapeldak is klaar en de laatste steigers zijn verwijderd. Het ziet er prachtig uit. De vorige leien waren er bij de bouw van het klooster in 1903 op gelegd, dus na 110 jaar waren ze echt aan vervanging toe. Nou kan het dak er weer een eeuw tegen!

De meeste trouwe Brabantse-Kluis bezoekers weten het al, maar de kloostertuin is prachtig. Om van het terras van de Brabantse Kluis naar de tuin te gaan: linksaf door de stallen van de kloosterboerderij, door de witte deur, dan rechtsaf. De huisregels (nou ja - tuinregels) spreken voor zichzelf, maar hangen voor de volledigheid aan de muur van de stal. U kunt de borden volgen en een wandeling maken, maar ook gewoon even naar de Mariagrot gaan en in de grot een kaarsje aansteken. Of bij de grot op één van de bankjes gaan zitten natuurlijk.

Van harte welkom!

En bij het weer verder fietsen: kijk af en toe even naar de randen van akkers en velden! Er komen steeds meer prachtige stroken bij. En op deze foto is het niet goed zichtbaar, maar het wemelt van de vlinders en de bijen... je kunt de zomer niet alleen zien, ruiken en voelen, maar ook horen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten